Opleiding Chauffeur Veetransport
Opleiding Chauffeur Veetransport
Alle chauffeurs die vee vervoeren en iedereen die beroepsmatig levende dieren transporteert, moeten in het bezit zijn van een getuigschrift van vakbekwaamheid veetransport volgens Verordening (EG) nr.1/2005.
Inhoud opleiding veetransport
Gedrag van en het omgaan met de diverse diersoorten
Dieren en gezondheid
Wet- en regelgeving
Vervoersregels en transportdocumenten
Kwaliteitsregeling veetransport
Rijden met levende dieren
Reinigen en ontsmetting
Communicatie
Er wordt gebruikt gemaakt van lesmateriaal waarin de verschillende modules zijn opgenomen: runderen, varkens, schapen/geiten en paarden, pony’s en ezels.
Verlengen Getuigschrift Vakbekwaamheid Veetransport
Om in het bezit te blijven van een geldig getuigschrift van vakbekwaamheid (pluim)veetransport, bent u verplicht elke vijf jaar uw getuigschrift te verlengen. Dit doet u door een verlengingscursus te volgen en deze af te sluiten met een examen.
U moet het examen afleggen in het jaar voordat het oude getuigschrift verloopt.
Bij voldoende resultaat ontvangt u een nieuw getuigschrift dat wederom vijf jaar geldig is. Het is strafbaar te rijden met een verlopen getuigschrift.
Cursuslocatie
Deze opleiding verzorgen wij vanuit onze opleidingscentra te Hoogeveen of Drachten. Voor groepen is een speciaal in-company traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is. In dit geval zijn de cursusdata in overleg vast te stellen. Voor een offerte voor in company opleidingen kunt u contact met ons opnemen.
Cursusduur
De opleiding tot Chauffeur Veetransport wordt in één dag gegeven.
Cursus data
Locatie Hoogeveen (08:00 – 16:00 uur)
Op aanvraag
Locatie Drachten (08:00 – 16:00 uur)
Op aanvraag
Nascholingsuren (code 95)
De uren van deze cursus kunnen voor 7 theorie uren meetellen in het verplichte aantal uren nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid.